Backup maken - Pietnoe.nl

Pietnoe.nl
TECH TEAM
Ga naar de inhoud

Backup maken

Wat kunt u zelf doen
Het altijd een goed moment om even stil te staan bij jouw backuppraktijken.
Want voor je het weet gaat er iets mis en ben je zomaar al je digitale foto's kwijt! Enkele tips voor gezond backupgedrag.

Wellicht is het belangrijk om uit te leggen wat een goede backup ook daadwerkelijk is.
Uit onderzoek van Seagate blijkt namelijk dat maar liefst 38 procent van de Nederlanders een verkeerd beeld heeft van dit concept. Een backup is dat je bestanden op meer dan één plek bewaart.
Dus naast de foto's en documenten op je gewone harde schijf, is het goed om ze ook nog op een externe harde schijf of in een clouddienst te bewaren.

Nou ja, 'goed'... Het is vrijwel noodzakelijk om een goede backup te maken.
Zo blijkt bijna één op de tien Nederlanders geen foto's meer van zijn eigen kindertijd te hebben en heeft 62 procent al eens digitale foto's verloren. Hiervan kon 37 procent ze niet meer terugkrijgen.

Daarom dan ook drie tips om te voorkomen dat jouw persoonlijke bestanden verloren gaan:

1.Maak regelmatig een nieuwe backup: zorg dat je op een vast tijdstip regelmatig je bestanden ergens anders nog eens opslaat. Of beter: automatiseer het proces zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

2.Vergeet je telefoon niet: tegenwoordig staan de meeste persoonlijke bestanden niet meer op je computer, maar op je telefoon. Automatiseer ook dit proces, bijvoorbeeld via iCloud of Google Photos.

3.Kies het juiste backupsysteem: er zijn allerlei manieren om je bestanden veilig te stellen. Van het zelf gebruiken van een externe harde schijf tot het gebruik van een clouddienst:
kijk welke methode het beste bij jouw levensstijl past.
Piet Noé
Copyright@pietnoe.nl
Terug naar de inhoud